INGRIJIREA FERESTRELOR DIN LOCUINTA NOASTRA

Dupa achizitionarea unor ferestre cu geam termopan, trebuie luat in vedere si ingrijirea acestora, urmand urmatoarele sfaturi de la specialisti :

1. Curatirea ferestrelor dupa montare .

Suprafata profilelor ,nu sunt sensibile la beton si mortar.Functionalitatea mecanismului ferestrei poate fi afectat de resturi reziduale.De aceea dupa montaj,ferestrele trebuie curatate cu ajutorul detergentilor indicati in aceast post.

INLATURAREA MURDARII DE PE PROFILELE PVC

Suprafata profilelor este foarte neteda,acest fapt face curatarea acestora usora.Pot sa se foloseasca solventi sau detergenti de uz casnic,de exemplu solutie de sapun cu ajutorul careia se inlatura praful si alte urme de murdarii.

Nu se recomanda Utilizarea diluantului nitro,benzina,de asemenea detergenti care contin particule abrazive .

2. Intretinerea Feroneriei :

Daca funtionarea mecanismelor este dereglata,aceasta trebuie unse cu usori neutre sau uleiuri neacidate si nerainoase.Aceasta procedura este necesara ANUAL.Normal e ca elementele din metal au nevoie de lubrifiere.Pentru intretinerea mecanismelor folositi produse care nu distrug protectia acestora impotriva coroziunii.Daca manerul ferestrii a devenit instabil,va recomandam sa ridicati placa decorativa care se afla sub el,sa rotiti manerul din pozitia verticala in pozitia orizontala si sa strangeti suruburile.In acest fel manaerul dumneavoastra va fi din nou ferm atasat.

3.Scurgerea Apei :

In partea de jos a tocului se afla canalele pentru scurgerea apei,destinatia carora este sa conduca umezeala adunata in fereastra.le puteti gasi cu usurinta,deschizand fereastra.In medie de doua-trei ori pe an trebuie sa se verifice curatenia acestor canale si sa se inlature murdaria care impiedica scurgerea apei .

4. Controlul Umiditatii:

Ferestrele din PVC se caracterizeaza prin densitate inalta,atunci cand sunt inchise,practic nu permit circularea aerului.Cantitatea mare de umiditate care se formeaza in timpul gatitului,spalarii sau scaldatului poate sa se pastreze in locuinta Dumneavoastra.Umiditatea poate condensa si scurge pe cele mai reci zone ale ferestre-geamului.Pentru ca sa nu se intample acest lucru va sfatuim sa aerisiti incaperea suficient de 3 ori pe zi .approx. 15 min .

Solutia problemei cu umiditatea poate fi si montarea feroneriei cu ventilatie specializate de la WINKHAUS